Російську оборонку залишать без WhatsApp і Zoom

Четвер, 11 березня 2021, 08:08
Російську оборонку залишать без WhatsApp і Zoom
ТАСС

Керівництво російських оборонних підприємств стало жорсткіше зупиняти ділове спілкування співробітників у WhatsApp, Skype і Zoom.

Джерело: РБК з посиланням на джерела в оборонно-промисловому комплексі та "Ростех"

Деталі: Усі корпоративні та робочі чати співробітників держкорпорації "Ростех", а також її дочірніх холдингів і компаній найближчим часом повинні бути переведені з WhatsApp у інший месенджер.

За словами джерела в російському ОПК, таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що керівництво месенджера WhatsApp оголосило про зміни в політиці конфіденційності й передачі додаткових персональних даних користувачів у Facebook – свою головну компанію.

При цьому "співробітникам держкорпорації та її підприємств, як і раніше, буде дозволено мати WhatsApp на особистому телефоні для особистого спілкування", додав співрозмовник РБК.

Друге джерело видання у сфері ОПК повідомило, що заборона на використання іноземних програм у робочих цілях співробітниками підприємств оборонного комплексу існувала завжди, але не всі співробітники приділяли їй належну увагу.

За його словами, "і зараз, і раніше на робочий комп'ютер просто неможливо було встановити той же WhatsApp або Skype, але для прискорення процесів комунікації та власної зручності багато співробітників несанкціоновано використовували Zoom, Skype тощо".

При цьому якщо до пандемії практично всі наради проходили офлайн, то в період пандемії велика частина заходів пішла в онлайн. У зв'язку з цим питання щодо безпеки та можливих витоків загострилися, і керівництво вирішило посилити заборони новими розпорядженнями.

У "Ростех" підтвердили наявність обмежень у використанні закордонних програм – таких як Zoom, Skype, WhatsApp тощо., Уточнивши, що ці додатки заборонено встановлювати на корпоративні ноутбуки та комп'ютери.

Замість них пропонується використовувати вітчизняні рішення, в тому числі власні розробки "Ростех". Зокрема, протягом усього періоду пандемії онлайн-наради проходили на платформі IVA, повідомили в "Ростех".

Особистої техніки співробітників ці обмеження не стосуються.

У прес-службі держкорпорації запевнили, що з новою політикою WhatsApp обмеження ніяк не пов'язані: "Ризики не зараз виникли, вони існували завжди, і ми зобов'язані були їх нівелювати".

Нагадаємо: Із 10 березня Роскомнадзор вирішив сповільнити швидкість роботи Twitter на території Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування