Ткаченко розкритикував відкриття покерного клубу в Будинку профспілок

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:54
Ткаченко розкритикував відкриття покерного клубу в Будинку профспілок

Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко заявив, що вважає неправильним відкриття розважального закладу в Будинку профспілок на Майдані та хоче публічного обговорення щодо цього питання.

Джерело: Telegram Ткаченка

Пряма мова: "Вважаю неправильним відкриття розважального закладу будь-якого напрямку у місці, де сталися трагічні події Революції Гідності.

Натомість варто було б додатково підтримати Музей Революції Гідності, який частково діє в цьому місці пам’яті та виконує свою важливу суспільну місію з утвердження цінностей громадянського суспільства та боротьби українців за свої права".

Деталі: Ткаченко запропонував організувати відкрите обговорення цього питання, а також провести зустріч за участі керівництва Федерації профспілок України, адвокатів та членів сімей Небесної сотні, МКІП, КМДА, громадськості, журналістів та всіх небайдужих патріотів України.

Що передувало: У Будинку профспілок, що на Майдані незалежності в Києві, відкрили покерний клуб, про що повідомив клуб спортивного покеру "Full House".

Передісторія: 

  • Будинок профспілок був штабом під час Революції гідності, в ньому сталася пожежа в ніч на 19 лютого 2014 року. Унаслідок пожежі загинули двоє людей: 25-річний Олександр Клітинський і 58-річний Володимир Топій. 
  • У Будинку профспілок уже намагалися відкрити заклади харчування: KFC, "Каратєль" та "L’kafa". Після скандалів Федерація профспілок визнала, що відкривати розважальні заклади в Будинку профспілок недоцільно.
  • У 2018 році в Україні визнали покер видом спорту, пояснивши це тим, що спортивний покер – інтелектуальна гра, а не азартна.
  • У 2020 році Верховна Рада легалізувала гральний бізнес. Проте казино й гральні автомати можна розміщувати лише в готелях, а Будинок профспілок не є таким закладом

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування