Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружину Асада хочуть позбавити громадянства Британії через воєнні злочини у Сирії

Неділя, 14 березня 2021, 09:51
Дружину Асада хочуть позбавити громадянства Британії через воєнні злочини у Сирії
Асма Асад з чоловіком Башаром Асадом

Поліція Лондона почала попереднє розслідування стосовно Асми Асад, дружини президента Сирії. Її підозрюють в підбурюванні до терору і репресій проти сирійської опозиції та в заохоченні тероризму.

Джерело: BBC з посиланням на газету Sunday Times

Деталі: Розслідуванням займається відділ з військових злочинів при Скотленд-Ярді. За його підсумками першій леді Сирії може загрожувати судове переслідування, а також позбавлення громадянства Великої Британії.

Лондонська адвокатська фірма Guernica 37, яка спеціалізується на питаннях міжнародного правосуддя, своєю заявою ініціювала дії поліції.

Юристи Guernica 37 пояснюють, що Асма Асад неодноразово виступала на підтримку дій силових структур сирійського режиму і її заяви можна трактувати як підбурювання до актів тероризму.

Дослівно Guernica 37: "З березня 2011 року сотні тисяч сирійських громадян були вбиті, зазнали арештів і жорстокого поводження. Були створені сотні центрів примусового тримання, де утримують під вартою учасників антиурядових протестів, яких катують. Багато з них померли або отримали важкі каліцтва в результаті тортур".

Нагадаємо: УВ листопаді 2020 року США оголосили про введення санкцій проти 19 фізичних та юридичних осіб, серед яких - депутати парламенту Сирії і спонсори режиму Башара Асада.

Гуманітарні організації, журналісти і ООН неодноразово звинувачували сирійську владу в застосуванні хімзброї проти цивільного населення і опозиції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування