Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під час протестів у М'янмі загинули щонайменше 39 людей

Неділя, 14 березня 2021, 23:28
Під час протестів у М'янмі загинули щонайменше 39 людей

У промисловому передмісті М'янми під час мітингів силовики вбили щонайменше 22 протестуючих, в інших місцях загинули 16 мітингарів і один поліцейський.

Джерело: Reuters

Деталі: Ще 16 учасників акцій протесту було вбито в інших місцях, також загинув один поліцейський. Цей день став найкривавішим після перевороту 1 лютого.

Посольство Китаю заявило, що чимало китайських співробітників були поранені та потрапили в пастку в результаті підпалів швейних фабрик невідомими у промисловому передмісіті. Дипломати закликали М'янму захистити китайське майно та громадян.

За повідомленням місцевих ЗМІ, коли шквал диму піднімався з промислової зони, силовики відкрили вогонь по протестуючих у передмісті, де проживають мігранти з усієї країни.

"Це було жахливо. На моїх очах людей розстрілювали. Це ніколи не залишить мою пам'ять", - сказав один із фоторепортерів, який став очевидцем кривавих подій.

Передісторія:

  • Військові 1 лютого захопили владу у М’янмі та затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави.
  • Ввечері у неділю, 14 лютого, у великі міста М'янми заїхали колони бронетехніки та вантажівок з військовими.
  • Щонайменше 38 людей загинули 3 березня під час протестів у М'янмі, наголошують в ООН.
  • У М'янмі в ході акцій протесту проти військового перевороту в суботу, 13 березня, загинули щонайменше сім протестувальників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...