Нідерланди призупиняють використання вакцини AstraZeneca

Понеділок, 15 березня 2021, 05:37
Нідерланди призупиняють використання вакцини AstraZeneca

До 28 березня Нідерланди призупиняють використання вакцини компанії AstraZeneca проти COVID-19.

Джерело: Інтерфакс із посиланням на уряд Нідерландів

Дослівно: "Грунтуючись на новій інформації, Голландське управління лікарських засобів радить призупинити введення коронавірусної вакцини AstraZeneca в якості запобіжного заходу... Було прийнято рішення не використовувати AstraZeneca протягом наступних двох тижнів (до неділі 28 березня)".

Деталі: Влада чекатиме результатів розслідування з боку Європейського агентства лікарських засобів (EMA), уточнюється в повідомленні.

Передісторія:

  • Європейське агентство з лікарських засобів заявило, що вакцину AstraZeneca проти коронавірусу можна продовжувати використовувати і до завершення розслідування випадків утворення тромбів, про які повідомила Данія. 
  • EMA зазначає, що кількість випадків тромбоемболічних ситуацій серед вакцинованих людей - не більша, ніж серед населення загалом. 
  • Вакцина AstraZeneca, розроблена у співпраці з Оксфордським університетом, була дозволена до використання в Європейському Союзі та багатьох країнах, але наразі тільки готується подати заявку на отримання дозволу на використання в США.
  • Фармацевтична компанія AstraZeneca не знайшла доказів утворення тромбів від їх вакцини.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News