У Києві створили пиріг "Kyiv Pie" для гурманів і гастротуристів 

Понеділок, 15 березня 2021, 14:01
У Києві створили пиріг Kyiv Pie для гурманів і гастротуристів 

Для популяризації гастрономічного туризму в Києві відбулась презентація нового унікального гастрономічного продукту "Kyiv Pie". 

Джерело: управління туризму та промоцій Київської міської держадміністрації і The Village

Пряма мова начальниці управління туризму та промоцій Марини Радової: "Ми створили нову страву "Kyiv Pie". Над нею працювали найкращі кухарі України. Ми сподіваємося, що такий пиріг об’єднає українські традиції і сучасні тренди та допоможе столиці в розвитку гастротуризму. 

Спробувати нову страву кожен охочий зможе в закладах Києва, які долучаються до нашої ініціативи, на всіляких гастрономічних заходах та центрах Турінфо".

Деталі: У КМДА вввжають, що "Kyiv Pie" стане типовою київською стравою.

 
Нова страва Kyiv Pie
kyivcity.gov.ua

Віце-президент Асоціації шеф-кухарів України Олексій Повторейко розповів, що при дослідженні, яка ж саме страва має бути "типово київською", кожен згадував хлібопекарські вироби. 

За його словами, "форма сонця в багатьох джерелах пов’язана саме з Києвом". 

Повторейко також назвав важливим, "щоб ця страва була ресторанною стравою, стрітфудом, добре переносила доставку і враховувала смаки та вподобання веганів і вегетаріанців".

За даними ЗМІ, над створенням "нового гастрономічного символу Києва" команда кухарів працювала місяць. Презентували його 12 березня. 

Kyiv Pie – це невеликий пиріг круглої форми на бездріжджовому тісті з різними начинками, як солоними, так і солодкими. Поки що доступні пироги з селерою, осетром і яловичим лівером.

За задумом, цей мініпиріг має коштувати до 30 гривень. 

Kyiv Pie є сумісним проєктом Управління туризму та промоцій КМДА, Всеукраїнської асоціації гастрономічного туризму та Асоціації шеф-кухарів України. Це частина проєкту зі створення в Києві нових гастрономічних та кулінарних турів, який ініціювали в 2021 році.

Від УП: Декілька років тому в українській столиці стали популярними цукати "Київське сухе варення" – ласощі XVIII-XIX сторіч, які пов'язують із родиною подільських купців Балабух. Їх рецепт вважався втраченим, але у 2014 році традиції "сухого варення" відродили.

Також не втрачають популярності "Київський торт" і котлета по-київськи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...