COVID у Житомирі: за тиждень у лікарнях можуть закінчитися ліжка

Середа, 17 березня 2021, 09:17
COVID у Житомирі: за тиждень у лікарнях можуть закінчитися ліжка
Фото np.pl.ua

У лікарнях Житомира залишилось трохи більше 130 ліжко-місць для госпіталізації хворих на коронавірус, але якщо кількість заражень не зменшуватиметься, то цих ліжок вистачить лише на тиждень.    

Джерело: засідання виконавчого комітету міської ради 17 березня

Пряма мова заступниці міського голови Марії Місюрової: "Останні тижні досить напружені. На сьогодні на ранок у першій лікарні знаходиться 188 пацієнтів, у другій лікарні – 205. Госпіталізацій за добу – 37, але декілька днів поспіль у нас було від 40 до 50 госпіталізацій за добу.

Поки що резерв у нас є в лікарнях, але ситуація напружена. Кожен день виписуються хворі, але по факту ще є більше 130 ліжко-місць в резерві".

Пряма мова мера Сергія Сухомлина: "Фактично на тиждень (буде достатньо ліжко-місць – ред.), якщо не зміниться ситуація".

Деталі: За словами Місюрової, наразі серед госпіталізованих переважає вже молодий вік пацієнтів і важкий перебіг захворювання.

Також зросла кількість звернень до сімейних лікарів. Зросла і кількість заборів ПЛР-тестів – за 16 березня було 450, тоді як раніше фіксували по 150-200.

За добу 16 березня у Житомирі зареєстрували 205 нових випадків коронавірусу. Але, за словами Місюрової, влада очікує збільшення цих показників.

Вона закликала жителів дотримуватися всіх протиепідемічних заходів, бути на зв’язку зі своїм сімейним лікарем і в разі необхідності викликати "швидку".

Читайте також: Скільки людей захворіли на COVID-19 в Україні та світі

Українці живуть так, наче коронавірусу не існує. Чому COVID-19 – це все ще страшно

Історія коронавірусу в Україні: як прийшов та поширився країною

Передісторія: 

  • За добу 16 березня в Україні зафіксували 11 833 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 4 887 хворих, померли 289 пацієнтів, одужали 5 467 осіб.

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування