Ліга Європи: "Шахтар" вилітає з турніру із загальною поразкою 1:5 від "Роми"

Четвер, 18 березня 2021, 20:51
Ліга Європи: Шахтар вилітає з турніру із загальною поразкою 1:5 від Роми
twitter.com/FCShakhtar

Донецький "Шахтар" завершив свій виступ у Лізі Європи на стадії 1/8 фіналу турніру. Після поразки 0:3 в першому матчі з "Ромою" "гірники" програли і в матчі-відповідь з рахунком 1:2.

Поєдинок відбувся у Києві на НСК "Олімпійський" 18 березня.

Перший тайм цієї гри проходив за сценарієм поєдинку в Римі: "Шахтар" не міг, а "Рома" грала по рахунку. У донецької команди було пару ударів від Алана Патріка, а в італійців одного разу з вигідної позиції не влучив по воротах Борха Майораль.

Старт другого тайму "Шахтар" розпочав із пропущеного м`яча. На 48-й хвилині Майораль ударом головою відкриває рахунок у грі. У наступні п`ять хвилин "Рома" мала ще два моменти, щоб довести рахунок до розгромного. Удар Педро з метрів десяти прийшовся повз ворота. Ще один удар від Майораля взяв Анатолій Трубін.

На 59-й хвилині "Шахтар" зрівнює рахунок. Після скидки головою від Алана Патріка Жуніор Мораєс замикає простріл у порожній кут воріт від "Роми" - 1:1. На більше "Шахтар" в цій грі не вистачило. Було ще два спірних моменти, коли іспанський суддя Антоніо Матео Лаос не призначив пенальті у ворота "Роми" після фолів на Миколі Матвієнку та Додо. Втім, навіть на нічию у цій зустрічі "Шахтар" не награв саме по бажанню і якості гри.

На 72-й хвилині Майораль оформив дубль після чергової помилки донеччан у захисті - 1:2. На 82-й хвилині у "Шахтаря" був останній шанс врятувати хоча б залікові очки в рейтинг УЄФА, але удар Марлоса парирував Пау Лопес.

Микола Аврамчук для УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування