Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Директором ЦРУ став колишній посол США в Росії

Четвер, 18 березня 2021, 23:49
Директором ЦРУ став колишній посол США в Росії

Новим директором Центрального розвідувального управління Сенат Сполучених Штатів затвердив Вільяма Бернса, який з 2005 по 2008 рік обіймав посаду посла США в Росії.

Джерело: Радіо Свобода

Деталі: Раніше цього місяця комітет розвідки Сенату США одноголосно підтримав кандидатуру Бернса. Швидкому призначенню завадив сенатор-республіканець із Техасу Тед Круз. Він блокував розгляд кандидата на посаду директора ЦРУ, щоб вплинути на адміністрацію президента США Джо Байдена і посилити тиск через російський газопровід "Північний потік-2".

18 березня Круз привітав заяву державного секретаря Ентоні Блінкена, що США підтверджують двопалатні, двопартійні та урядові зобов'язання зупинити "путінський трубопровід "Північний потік-2".

Після цього він розблокував швидке призначення Бернса та Браяна Маккеона – кандидата на посаду заступника міністра менеджменту та бюджету США.

Передісторія:

  • Бернс із 2005 по 2008 рік обіймав посаду посла США в Росії і працював над "перезавантаженням відносин" із нею на початку президентства Барака Обами.
  • Новообраний президент США Джо Байден на початку лютого висунув на пост глави Центрального розвідувального управління (ЦРУ) кандидатуру дипломата Вільяма Бернса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування