Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий про присвоєння "Арені Львів" імені Бандери: Назву продавав би

Середа, 24 березня 2021, 00:11
Садовий про присвоєння Арені Львів імені Бандери: Назву продавав би

Львівський мер Андрій Садовий прокоментував можливе присвоєння стадіону "Арена Львів" імені провідника ОУН Степана Бандери – каже, таку назву продавав би на торгах.

Джерело: Садовий в інтерв'ю "Гал-інфо"

Деталі: За словами Садового, цю ініціативу він розцінює, як неоригінальну. Схожа пропозиція була в Тернополі, де місцеві депутати присвоїли місцевому стадіону ім'я головнокомандувача УПА Романа Шухевича, що  викликало жорстку реакцію Польщі та Ізраїлю.

Пряма мова Садового: "Я би назву стадіону продавав на комерційних торгах. Наприклад, на 5 років продати компанії "Adidas", на 5 років - "Tesla". Або тому, хто його добудує, з чіткою фіксацією ціни та часу. І заробляти на цьому кошти. І так колись планувалося.

Ми ж коли будували стадіон, готували команду, яка має ним управляти, але потім держава вирішила зайнятися цим процесом самостійно і, чесно кажучи, динаміка фінансових показників стадіону не є дуже позитивною".

Передісторія:

  • Стадіон "Арена Львів" приймав три матчі Євро-2012 та низку інших важливих міжнародних поєдинків.
  • 16 березня депутати Львівської облради підтримали звернення до уряду та Міністерства молоді та спорту щодо присвоєння "Арені Львів" імені Степана Бандери.
  • Остаточне рішення – за Кабінетом міністрів, оскільки стадіон перебуває у державній власності.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування