Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент США відповів на запуски ракет Північної Кореї

П'ятниця, 26 березня 2021, 00:20
Президент США відповів на запуски ракет Північної Кореї
Фото: Anna Moneymaker

Американський президент Джо Байден обіцяє надати адекватну відповідь, якщо Північна Корея вирішить піти на ескалацію конфлікту. 

Джерело: Байден під час пресконференції, цитує Reuters

Пряма мова: "Якщо вони (КНДР – УП) вирішать піти на ескалацію, ми надамо відповідну реакцію".

Деталі: Йдеться про запуски балістичних ракет, які напередодні та днями раніше здійснювали у Північній Кореї. Такі дії заборонені Радбезом ООН. 

Байден каже, що був готовий до "певної форми дипломатії" із Пхеньяном, "але це має бути обумовлено денуклеаризацією, як кінцевим результатом". 

Зазначається, що КНДР хоче послаблення економічних санкцій з боку США та інших країн, які були запроваджені через програму щодо ядерного озброєння. 

Водночас, раніше повідомлялось, що адміністрація американського президента намагалась налагодити дипломатичні відносини із Північною Кореєю, але так і не отримала відповідь. 

Що передувало: 25 березня Північна Корея запустила в Японське море заборонені Радбезом ООН дві балістичні ракети.

Передісторія:

  • Як повідомлялося, адміністрація президента Джо Байдена проявляє обережність у публічному описі свого ставлення до Північної Кореї, заявляючи, що проводить всеосяжний огляд політики після безпрецедентної взаємодії експрезидента Дональда Трампа з Кім Чен Ином.
  • У середі березня стало відомо, що США вже місяць намагається "через різні канали" зв’язатися з представниками Північної Кореї, але наразі відповіді немає.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування