Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найвище військове керівництво країн світу засудило дії силовиків у М'янмі

Неділя, 28 березня 2021, 04:26
Найвище військове керівництво країн світу засудило дії силовиків у М'янмі
defense.gov

Найвище військове командування країн світу, включно з США, засудило дії військових у М'янмі, де внаслідок силового придушення протестів від рук силовиків загинули 114 людей.

Джерело: сайт Міноборони США

Деталі: Зазначається, що голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі приєднався до керівників оборонних штабів Австралії, Канади, Німеччини, Греції, Італії, Японії, Данії, Нідерландів, Нової Зеландії, Республіки Корея та Великобританії.

Вони закликали військових М'янми дотримуватися міжнародних стандартів військового професіоналізму.

Дослівно: "Як начальники оборонних відомств, ми засуджуємо застосування сили проти беззбройних людей збройними силами М'янми та пов'язаними з ними службами безпеки.

Професійні військові дотримуються міжнародних стандартів поведінки і захищають, а не чинять шкоду людям, яким вона служать. Ми закликаємо Збройні сили М'янми припинити насильство і працювати над відновленням поваги та довіри до народу М'янми, яку вона втратила завдяки діям".

Що передувало: 27 березня - у День збройних сил у М'янмі - понад 100 людей загинули внаслідок силового придушення протестів. 27 березня стало найкривавішим днем ​​з початку протистояння між громадянами і військовими в країні.

Передісторія:

  • 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали лідерку країни, лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі та інших лідерів держави. Головнокомандувач армії генерал Мін Аун Хлаїн заявив, що бере на себе обов'язки глави держави.
  • У країні почалися акції протесту проти захоплення влади військовими.
  • 14 лютого у великі міста М'янми заїхали колони бронетехніки та вантажівок з військовими.
  • Загалом з 1 лютого внаслідок протистояння були вбиті більше 400 демонстрантів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування