Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США про санкції Китаю: “Безпідставні”

Неділя, 28 березня 2021, 07:10
США про санкції Китаю: “Безпідставні”
voanews.com

Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав безпідставними санкції Китаю проти американських чиновників.

Джерело: Politico з посиланням на заяву Блінкена

Дослівно Блінкен: "Спроби Пекіна залякати та змусити мовчати тих, хто виступає за права людини та основні свободи, лише сприяють зростанню міжнародної уваги щодо тривалого геноциду та злочинів проти людства в Синьцзяні".

Читайте також: Пекін взявся за санкції: як далеко зайде конфлікт Китаю та ЄС

Передісторія:

  • Великобританія і США запровадили санкції проти китайських чиновників і організацій за порушення прав людини проти переважно мусульманської уйгурської меншини. Правозахисні організації заявляють, що Китай утримує понад мільйон уйгурів і людей з інших груп мусульманських меншин в таборах в Синьцзяні. Уряд Китаю звинувачують в проведенні примусових стерилізацій уйгурських жінок і розлученні дітей з їх сім'ями. Розслідування містять інформацію про примусову працю і систематичні зґвалтування, сексуальне насильство і тортури затриманих.
  • У відповідь КНР запровадила санкції проти американських і канадських чиновників. Це голова комісії США з міжнародної релігійної свободи (USCIRF) Гейл Манчин, віце-голова USCIRF Тоні Перкінс, депутат канадського парламенту від Консервативної партії Майкл Чонг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...