До судна, що перекрило Суецький канал, направили додаткові буксири

Неділя, 28 березня 2021, 12:04
До судна, що перекрило Суецький канал, направили додаткові буксири

Два додаткових буксира направляються до гігантського контейнеровозу Ever Given, який застряг в Суецькому каналі сівши на мілину, чим заблокував рух транспортною артерією.

Джерело: Associated Press

Деталі: Екскаватори в неділю продовжать вичищати мул і пісок з лівого борту судна, поки буксири будуть його тягти.

У суботу інженерам вдалося домогтися деяких успіхів - контейнеровоз вперше вдалося трохи зрушити з місця за допомогою буксирів.

При цьому фахівці не виключають, що ще потрібно прибрати частину піску навколо судна, перш ніж буксирам вдасться зняти його з мілини.

Глава управління Суецького каналу генерал-лейтенант Усама Рабей висловив надію на те, що роботи по звільненню судна дадуть результати без необхідності знімати вантаж. Він зазначив, що ситуація дуже складна.

Згідно оптимістичними прогнозами, судно за допомогою декількох буксирів вдасться розблокувати в неділю або на початку наступного тижня. Однак деякі експерти попереджають, що при несприятливому розвитку подій процес може зайняти не дні, а тижні.

Нагадаємо: Станом на суботу понад 300 суден стояли в очікуванні проходу через Суецький канал, заблокований контейнеровозом Ever Given.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News