На розмінування Донбасу піде до 30 років – Резніков

Неділя, 28 березня 2021, 14:35
На розмінування Донбасу піде до 30 років – Резніков

На розмінування окупованих східних територій знадобиться близько 25-30 років.

Джерело: міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков в ефірі телеканалу "Дом", якого цитує Укрінформ

Деталі: Міністр зазначив, що вивчав досвід Хорватії з ліквідації наслідків бойових дій 1991-1995 років, що відбувалися при виході країни зі складу Югославії.

Він наголосив, що суму, необхідну на очищення Донбасу від вибухонебезпечних залишків війни, можна буде назвати тільки після повернення окупованих територій та проведення повного аудиту. Але з досвіду Хорватії — мова йде про сотні мільйонів євро.

Міністр нагадав, що, на думку фахівців, нині щільність наявних мін і вибухонебезпечних речовин на території України більша, ніж у будь-якій точці світу.

Пряма мова: "25 років тому закінчилася та війна, а вони (у Хорватії - УП) досі розміновують свої території. У них досі залишилося близько 500 кв. км нерозмінованих територій. До того ж у дуже важкодоступних місцях: скелях, ущелинах, лісовій складній зоні, цього року вони планують розмінувати до 50 кв. км.

І якщо математично підійти, то один день війни дає п'ять-шість днів розмінування. Тобто, якщо у нас війна триває сім років, то, відповідно до хорватської матриці, нам доведеться розміновувати 25 років, а то і 30".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News