Україна в ТКГ буде наполягати на поверненні до "тиші" на Донбасі

Понеділок, 29 березня 2021, 11:52

Українська делегація в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі спрямує зусилля на встановлення режиму тиші, хоча ще 26 березня від рук російських окупантів загинули четверо українських захисників. 

Джерело: Українська делегації в ТКГ у Facebook

Дослівно: "Основні наші зусилля зосереджені на поверненні до суворого дотримання сторонами режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Деталі: Вказується, що чергові засідання ТКГ у режимі відеоконференцій відбудуться 30 та 31 березня. 

Наразі ж продовжуються консультації на рівні радників "Нормандської четвірки". Мета останніх  - повернення "до повного та всеосяжного режиму припинення вогню". 

На засіданні, окрім питання щодо порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, планується розглянути й відновлення роботи КПВВ і відкриття нових в Золотому і Щасті. До порядку денного також віднесли і обмін утримуваними. 

Передісторія

  • 26 березня на Донбасі через обстріл окупантів в районі селища Шуми загинуло 4 українських військовослужбовців, ще 2 отримали поранення.
  • Через це українська делегація ТКГ зібралася на екстрене засідання, а президент Володимир Зеленський і глава його офісу Андрій Єрмак проводять консультації з керівництвом країн "нормандської четвірки".
  • Також Зеленський анонсував перемовини з усіма лідерами "нормандської четвірки", серед яких – президент країни-агресора Володимир Путін.