У Раді можуть відбутися три позачергових засідання за день – нардеп

Понеділок, 29 березня 2021, 15:28
У Раді можуть відбутися три позачергових засідання за день – нардеп

Верховна Рада у вівторок може провести три позачергових засідання і на першому з них розгляне заяву парламенту, яка засуджує загострення на Донбасі.

Джерело: заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в коментарі Інтерфакс-Україна

Пряма мова: "Щойно комітет з питань закордонних справ проголосував за відповідну постанову і заяву Верховної Ради, в якій вона засуджує загострення на фронті на Донбасі і провокації з боку Російської Федерації і закликає міжнародних партнерів посилити санкційний тиск на Росію у зв'язку з грубим порушенням режиму тиші".

Деталі: За словами Кравчук, як тільки проект постанови буде зареєстрований, "Слуга народу" почне збір підписів, щоб у вівторок парламент розглянув ці документи на третьому позачерговому засіданні, "щоб Рада почала свій робочий день з голосування за ці постанови та заяву".

Тому, вважає нардеп, дуже ймовірно, що 30 березня парламент почне свою роботу не о 13:00, як планується зараз, а о 12:30, і в цілому проведе три позачергових засідання.

Передісторія: На даний момент є два розпорядження спікера Ради Дмитра Разумкова про те, що у вівторок, 30 березня, відбудуться два позачергових засідання парламенту. Під час одного з них депутати планують вислухати керівництво СБУ, ДБР і Нацполіції про події на Банковій 20 березня, під час другого, скликаного за ініціативою президента - розглянути проект закону про надання допомоги застрахованим особам на період карантину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування