Ткаченко накликає гнів РНБО на російський центр, який "присвоїв" Тараса Шевченка

Понеділок, 29 березня 2021, 15:29
Ткаченко накликає гнів РНБО на російський центр, який присвоїв Тараса Шевченка

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сподівається, що Рада національної безпеки і оборони найближчим часом розгляне питання діяльності філії держагенції "Россотрудничество" на території України.

Джерело: Ткаченко в Telegram

Деталі: Ткаченко нагадує, що філія держагенції "Россотрудничество" та її так званий російський центр науки та культури під маскою культурного та наукового співробітництва займаються розповсюдженням російських наративів та пропаганди по усьому світу. Ще у 2016-му році держагенція "Россотрудничество" була визнана Європейським парламентом як пропагандистська.

9 березня 2021 року на ФБ-сторінці цього "Россотрудничества" з’явився анонс заходу під назвою "Міжнародний творчий конкурс сучасних поетів "День Шевченка". В анонсі Тараса Шевченка називають "російсько-українським поетом".

Пряма мова: "З цього приводу ось що хочеться сказати. Коли РФ не подобається, що Київ старший за Москву, вона в російськомовній Вікіпедії ставить вік нашої столиці V-X сторіччя. Коли РФ соромно визнавати, що без Корольова космічна гонка між СРСР та США завершилася б розгромом радянської космічної програми, вони українця Корольова називають ледве не росіянином. Коли суто російські щі соромно презентувати іноземцям, вони привласнюють собі походження нашого борщу.

Тому заяви "Россотрудничества" про "російсько-українського поета Шевченка" – не більше ніж дрібна інформаційна провокація. До того ж, це черговий приклад спроби привласнення заслуг українців та інших національностей. Класичні імперські звички кремлівців.

Сподіваюсь, РНБО розгляне питання діяльності філії "Россотрудничества" на території України найближчим часом".

Що передувало: МЗС України заперечило будь-які російські наративи стосовно Т.Г.Шевченка.

РНБО на запит журналістів "Радіо Свобода" відповіло, що розгляне питання припинення роботи Російського центру в Києві, якщо надійде подання від "президента або іншого суб’єкта законодавчої ініціативи".

Знати більше: Тарас Шевченко: чому він став поетом №1 в Україні та чи справді ми його знаємо

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News