Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі політв’язня кримський "суд" визнав незаконним приховування даних від адвоката

Вівторок, 30 березня 2021, 02:58
У справі політв’язня кримський суд визнав незаконним приховування даних від адвоката

У справі засудженого Джеміля Гафарова верховний "суд" окупованого Криму визнав незаконними дії тюремників, які не надавали відомостей адвокату ув’язненого.

Джерело: Кримська солідарність, яка цитує адвоката Рифата Яхин

Пряма мова: "Цей прецедент – ще одна причина на користь встановлення кримінальної відповідальності за перешкоджання здійсненню адвокатської діяльності, оскільки минулий рік є ні нічим іншим, як прямим порушенням професійних прав адвоката".

Деталі: Вступило в силу рішення "суду" про те, що медсанчастина і кримський підрозділ ФСВП незаконно ухилялися від подання відомостей адвокату Рифата Яхин про станом здоров'я його підзахисного кримськотатарського політв'язня, інваліда 2-ї групи Джеміля Гафарова.

Захисник повідомляє, що ще в минулому році Залізничний районний "суд" Сімферополя частково задовольнив його позов, зобов'язавши "ухильників" надати запитані відомості.

Прокуратура і ФСВП Сімферополя ж подали апеляційну скаргу на це рішення. Верховний "суд" окупованого Криму відмовив їм в апеляції, визнавши рішення суду попередньої інстанції законним.

Передісторія:

  • 58-річний Джеміль Гафаров із 27 березня 2019 року перебуває в СІЗО за підозрою в тероризмі. Фігуранта другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" обвинуватують в участі у забороненій в РФ партії.
  • У грудні 2019 року у фігуранта другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір Джеміля Гафарова дуже погіршилося здоров'я в СІЗО №1 Сімферополя, але окупанти ігнорують запити на надання медичної допомоги.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування