У Кремлі незадоволені тим, що Київ не спілкується з бойовиками ОРДЛО

Вівторок, 30 березня 2021, 11:23
У Кремлі незадоволені тим, що Київ не спілкується з бойовиками ОРДЛО

Прес-секретар президента Росії заявив, що Кремль незадоволений відсутністю діалогу між Києвом і та бойовиками ОРДЛО також Москву турбують слова про те, що потрібно змінити щось в Мінських угодах.

Джерело: інтерв'ю Пєскова "Аргументи і факти"

Пряма мова: "Київ весь час говорить про те, що потрібно зібратися "нормандської четвірці". Київ говорить про якісь нові пропозиції, які потім ми ніде не можемо знайти.

Але, головне, за останні півроку ми неодноразово чули, що Київ уже вважає мертвими Мінські домовленості. Що ці угоди нездійсненні, що потрібні нові документи і так далі. Ось це, напевно, найнебезпечніше.

По-перше, крім Мінських домовленостей у нас немає нічого, на чому можна було б вибудовувати міжнародні зусилля по врегулюванню в Донбасі. По-друге, під цими домовленостями також стоять підписи лідерів самопроголошених республік.

Зараз українці абсолютно відмовляються від ідеї будь-якого діалогу з ними. Відповідно, досягнення нових домовленостей апріорі неможливо, тому що як можна врегулювати якийсь конфлікт, якщо одна сторона не хоче спілкуватися з іншого? Неможливо говорити про плани врегулювання без урахування думки республік. Абсолютно неможливо".

Деталі: На питання про те, чи підтримає Москва терористів в разі бойових дій, він відповів, що "сподівається, що цього не станеться".

Також, за його словами, з "понормандські форматом" справи йдуть погано.

Пєсков заявив, що при президенті Володимир Зеленський не вдалося просунутися в реалізації як Мінського комплексу заходів, досягнутих в Парижі.

Спікер Путіна заявив, що вести переговори з Києвом досить складно і поки не виходить знайти вихід.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування