Звільнений скандальний суддя Ємельянов хоче поновитися на посаді

Четвер, 4 березня 2021, 01:54

Скандальний екссуддя Вищого господарського суду Артур Ємельянов вважає рішення про своє звільнення незаконним та політично заангажованим і буде його оскаржувати.

Джерело: Hromadske, яке цитує адвоката екссудді Ярослава Білявського

Пряма мова: "Вочевидь, що юридично необґрунтована поспішність прийняття цього рішення ВРП свідчить про те, що воно приймалось під політичним тиском на його членів. Але саме тим, хто рішення прийняв, доведеться відповідати за скоєні незаконні дії".

Деталі: За словами адвоката, дії Вищої ради правосуддя, яка звільнила Ємельянова, — "правовий нігілізм" та порушення закону.

Адвокат додав, що його клієнт сподівається на оцінку їхніх доводів у Верховному суді і, відповідно, поновлення Ємельянова на посаді судді.

Що передувало: Вища рада правосуддя 3 березня звільнила суддю Артура Ємельянова з посади судді Вищого господарського суду за вчинення "істотного дисциплінарного проступку".

Передісторія:

  • 4 червня 2018 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Артура Ємельянова від здійснення правосуддя. Його підозрювали у корупції й тиску на суддів.
  • Крім того, Ємельянов разом із дружиною фігурував у справі про "легалізацію доходів, здобутих злочинним шляхом".
  • У жовтні 2018 року на той час народний депутат Сергій Лещенко повідомляв, що прокуратура Австрії підозрює скандального українського суддю Артура Ємельянова і його дружину Світлану у вчиненні низки кримінальних злочинів.