Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти нарахували у родичів Кернеса активів на 1,3 млрд гривень

Четвер, 4 березня 2021, 13:59
Журналісти нарахували у родичів Кернеса активів на 1,3 млрд гривень

Родина харківського ексмера Геннадія Кернеса – цивільна дружина Оксана Гайсинська та її син Родіон - володіють нерухомістю на 1,3 млрд гривень. Водночас сам Кернес не декларував жодної нерухомості у власності.

Джерело: "Слідство.інфо"

Деталі: З останньої поданої Кернесом декларації випливало, що він орендував 7-метрову кімнату та номер у харківському готелі "Національ" на 57 квадратів. 

У "Слідстві.інфо" зазначають, що пасинок Кернеса Родіон є власником чи співвласником у близько тридцяти компаніях. Здебільшого цим фірмам належать землі і торгові площі на харківських ринках (найбільше на ринках "Центральний" та "Кінний"). Мова йде про близько 25 га землі і 42,6 тисяч квадратних метрів торгових площ. Весь бізнес на Родіона переоформили у 2018-2020 роках.

За даними "Слідства.інфо", землі і торгові площі, які належать Родіону Гайсинському, можуть коштувати близько 850 мільйонів гривень.

 

Оксана Гайсинська, яка понад п’ять років тому не володіла практично жодними фірмами, нині через понад десять компаній володіє торговими та розважальними центрами, історичними будівлями, кафе та ресторанами у центрі Харкова. Зокрема, Оксані Гайсинській належить ТРК "Казковий будинок" площею понад 2 тисячі квадратних метрів на території парку імені Максима Горького.

Комерційна нерухомість Гайсинської оцінюється у близько 430 мільйонів гривень.

Повідомляється, що для розрахунків використовувалися дані "Харківського інвестиційного агентства нерухомості" про середню вартість 1 квадратного метра офісних приміщень та інформацію із сайту консалтингової компанії SV-Development про середню ціну за сотку землі у Харківському районі.

 

Журналісти зазначають, що також Оксана Гайсинська та її син отримали 75% акцій харківського "7-го каналу".

Нагадаємо: Геннадій Кернес помер 17 грудня 2020 року.

З 2010 року він був мером Харкова.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування