Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Окупанти заборонили Джемілєву в'їзд до Криму до 2034 року

П'ятниця, 5 березня 2021, 11:18
Окупанти заборонили Джемілєву в'їзд до Криму до 2034 року

Національному лідерові кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву продовжили заборону на в'їзд до Росії та окупованого нею Криму до 2034 року.

Джерело: Крим.Реалії з посиланням на матеріали кримінальній справі проти Джемілєва на засіданні підконтрольного Росії суду в Армянську

Деталі: Як випливає з відповіді управління із захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом російської ФСБ, заборона на в'їзд була ухвалена 5 березня 2019 року строком на 15 років – до 5 березня 2034 року.

Що передувало: Росія заборонила Джемілєву в'їзд до Криму після анексії півострова в 2014 році, але термін дії тієї заборони закінчився ще 19 квітня 2019 року. 

В Армянську проходять судові засідання у справі проти Джемілєва, яке відносно нього російські слідчі порушили минулого року.

Зокрема, Управління Слідкому Росії в Криму 13 квітня 2020 року висунуло Джемілєву звинувачення за трьома статтями російського Кримінального кодексу: "перетин держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд яким до Росії не дозволений, вчинений групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбале зберігання вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК України); незаконне придбання і зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)".

Джемілєв повідомив, що має намір "довести абсурдність звинувачень російської сторони" в Європейському суді з прав людини у тих кримінальних справах, які порушені проти нього в окупованому Криму.

Читайте також: Мустафа Джемілєв. Незламний

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування