Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Джемілєв про заборону в'їзду до Криму: До 2034 року не буде ні мене, ні окупації

П'ятниця, 5 березня 2021, 15:42
Джемілєв про заборону в'їзду до Криму: До 2034 року не буде ні мене, ні окупації

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв має намір звернутися до Європейського суду з прав людини через продовження заборони на його в'їзд до Криму до 2034 року.

Джерело: Джемілєв у коментарі Крим.Реалії

Пряма мова: "Взагалі-то я не в курсі, що вони продовжили. У 2014 році вони мені давали заборону на 5 років, до 2019 року. А потім, в 2018-му, за рік до закінчення цього терміну мене внесли до списку санкцій. І там терміни не вказувалися. З матеріалів так званої кримінальної справи з'ясовується, що 5 березня 2019 року вони продовжили заборону ще на 15 років".

"До 2034 року мене давно вже не буде на цьому світі, так само, як не буде й окупації. У разі моєї смерті вони хочуть не пропустити на похорон до Криму. За радянських часів це практикувалося".

Деталі: Джемілєв повідомив, що у зв'язку із забороною на в'їзд до Криму він разом з адвокатом Миколою Полозовим звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Що передувало: 5 березня стало відомо, що Мустафі Джемілєву продовжили заборону на в'їзд до Росії та окупованого Криму до 2034 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування