Новини 15 червня: присяга Вірастюка, реакція на рішення НАТО

Вівторок, 15 червня 2021, 21:06

Вірастюк склав присягу в Раді під вигуки "Ганьба", Зеленський про рішення саміту НАТО: Вдячні, але не побачили конкретних термінів — актуальні новини 15 червня.

Про Вірастюка

Визнаний обраним на проміжних виборах на окрузі №87 від партії "Слуга народу" стронгмен Василь Вірастюк склав присягу народного депутата України.

Частина нардепів викрикували при цьому "Ганьба", колеги зі "Слуги народу" підтримали Вірастюка оплесками.

Про реакцію на рішення НАТО

В Офісі президента заявили, що Україна позитивно сприйняла рішення саміту НАТО про те, що наша держава стане членом Альянсу, а План дій щодо членства є невід’ємною частиною цього процесу.

Глава МЗС Дмитро Кулеба розповів, що ще за кілька днів до саміту НАТО у тексті його декларації не було згадки про ПДЧ для України, яка у підсумку увійшла в схвалений документ.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Лише третину серіалів на п’ятьох провідних українських телеканалах демонструють українською мовою, решта – йдуть російською. У мовного омбудсмена називають цю ситуацію катастрофою.

Зеленський повернув до Ради закон про відповідальність за недостовірне декларування — поправки нардепів дають лазівку недобросовісним декларантам для того, щоб не зазначати у своїх деклараціях майно, яким володіють їхні родичі.

Депутати фракції "Європейська Солідарність" оголосили бойкот телеканалу "1+1", який вони назвали "каналом Зеленського, Медведчука і Коломойського".

Розпорядження Кабміну про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК "Нафтогаз України" та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні — цього вимагає НАЗК.

Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини зі скаргою на "незаконні дії української влади".

Минулої доби в Україні зафіксували 1 014 нових випадків захворювання на COVID-19, 77 людей померли, одужали 5 511 пацієнтів.