Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Зеленського пояснили, чому виправили заяву щодо слів Байдена

Вівторок, 8 червня 2021, 13:42
У Зеленського пояснили, чому виправили заяву щодо слів Байдена
фото: Дмитро Ларін, УП

В Офісі президента наголошують, що коригування у тексті заяви щодо деталей телефонної розмови президентів України та США було пов'язане з уточненням формулювань з американською стороною.

Джерело: радник керівника ОПУ Михайло Подоляк, якого цитує "Інтерфакс-Україна"

Пряма мова Подоляка: "Первинне повідомлення про деталі розмови двох лідерів зображало спільні позиції і настрій на переговорах. Саме настрій. Потім були вже консультації двох сторін. Було уточнено формулювання щодо однієї з найбільш чутливих тем, які обговорювалися. Це елемент звичайної дипломатичної практики, коли остаточний формат повідомлення може відрізнятися у формулюваннях від первинного.

Йдеться лише про формулювання того, як охарактеризовані усні заяви лідерів під час переговорів. Завжди є певні відмінності в тому, як трактуються усні заяви, як передається атмосфера розмови і як далі доопрацьовується офіційне трактування".

Деталі: За його словами, є велика різниця між "особистим ставленням до можливості України зайняти місце в Альянсі з боку європейських і американських політиків та публічною риторикою тих чи інших інституцій".

Передісторія:

  • ОПУ видалив із повідомлення про розмову Володимира Зеленського та Джозефа Байдена слова про те, що президент США підтримав євроатлантичну інтеграцію України та надання їй Плану дій щодо членства в НАТО. Також на сайті президента немає інформації про те, що заява була змінена.
  • Увечері 7 червня президенти поговорили телефоном.
  • Пізніше Зеленський розповів про розмову із Байденом і подякував за запрошення відвідати Вашингтон цього літа.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування