Новини 9 липня: домашній арешт Медведчука, новий прессекретар Зеленського

П'ятниця, 9 липня 2021, 21:27

Медведчуку продовжили домашній арешт, Зеленський офіційно призначив ведучого з каналу Ахметова своїм прессекретарем — актуальні новини 9 липня.

Про Медведчука

Печерський суд продовжив домашній арешт нардепу від фракції "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку на 2 місяці до 7 вересня — йому інкримінують державну зраду.

Сторона захисту вважає рішення незаконним, ухваленим із порушенням, і буде подавати апеляцію.

Про прессекретаря Зеленського

Президент Володимир Зеленський призначив своїм прессекретарем ведучого з телеканалу олігарха Ріната Ахметова "Україна 24" – Сергія Никифорова.

Також Зеленський звільнив заступника глави Офісу президента Юрія Костюка і призначив його своїм радником. Крім цього заступником Єрмака, відповідальним за гуманітарний напрямок, призначено Олексія Дніпрова, який у часи Януковича був заступником Табачника.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У центрі Львова 32-річний позафракційний нардеп Олександр Юрченко за кермом Ford Mustang в’їхав у Volkswagen Jetta, а потім напав на його водія — експрес-тест Юрченка показав наявність MDMA, відомого як "екстазі".

Трьох українських дівчат оштрафували в Чорногорії на 450 євро кожну за відверту публічну фотосесію на автомобільній дорозі.

Голова Державної продовольчої споживчої служби Владислава Магалецька запевняє, що накладений на "Нову пошту" штраф у понад 325 мільйонів гривень буде скасований, тому що він "неадекватний порушенню".

Новим власником мережі автозаправних станцій Glusco стане компанія Socar New Energy Ltd (SNE), зареєстрована на Кіпрі — компанії підписали угоду.

За добу 8 липня в Україні зафіксували 655 нових випадків COVID-19, померли 12 осіб, одужали 885 осіб. Також за минулу добу вакцинували 109 160 осіб – це найбільша добова кількість щеплень за 4,5 місяці вакцинальної кампанії.