Загибель Павлова: у справі за день провели 16 обшуків, прийшли і до наступника мера – Вілкула

Вівторок, 7 вересня 2021, 18:26
Загибель Павлова: у справі за день провели 16 обшуків, прийшли і до наступника мера – Вілкула
Юрій Вілкул, фото з відкритих джерел

7 вересня у справі смерті міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова пройшли 16 обшуків, зокрема правоохоронці прийшли до його наступника Юрія Вілкула, його сина, заступників міського голови Олександра Катриченка та Євгена Удода, депутатки міської ради Вікторії Третяк. 

Джерело: брифінг Олега Слінчука - заступника начальника ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області та Миколи Батюка - заступника начальника управління Головного слідчого управління Нацполіції, речниця голови Нацполіції Мар’яна Рева у коментарі УП, джерело УП в правоохоронних органах 

Пряма мова Батюка: "Сьогодні було проведено 16 обшуків. Раніше також проводились обшуки. Але проведення обшуків – це один з видів отримання доказів, тому можливо це не останній". 

Деталі: Водночас, поліція не може сказати, чи відбулись обшуки у Вілкула та інших посадовців, оскільки не мають права називати імена фігурантів слідчих дій. 

Проте джерела УП стверджують, що обшуки відбулись у Вілкула та його сина, заступників міського голови Олександра Катриченка та Євгена Удода, депутатки міської ради Вікторії Третяк. 

У поліції розповіли, що паралельно у міській раді Кривого Рогу триває перевірка, яка почалась ще за життя Павлова. Йдеться про можливі зловживання з боку влади. 

Зважаючи на те, що проведенню цього аудиту заважають посадові особи, то можуть бути підстави вважати, що зловживання дійсно були. Наразі перевірка перебуває на фінальній стадії і скоро обіцяють оприлюднити результати. 

Читайте також: Смерть мера в місті президента. Ким був Костянтин Павлов і що відомо про його загибель

Передісторія: 

  • Мера Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим на порозі його будинку 15 серпня. Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).
  • Слідство відкинуло версію умисного вбивства міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова, хоча досі не виключає версію доведення до самогубства. 
  • 25 серпня міська рада Кривого Рогу зібралася на позачергове засідання, щоб розглянути питання про дострокове припинення повноважень Криворізького міського голови і призначення нового в.о. мера у зв’язку зі смертю очільника міста Костянтина Павлова. Обов’язки міського голови буде виконувати колишній мер Юрій Вілкул, а секретар міськради Олександр Котляр заявив, що вирішив піти з посади. 

Валентина Романенко, Ольга Гетьманець, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...