Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кілька областей відповідають "червоному" рівню небезпеки Covid

Середа, 13 жовтня 2021, 12:04
Кілька областей відповідають червоному рівню небезпеки Covid
ілюстративне фото лікування ковід-хворих. Ельдар Сарахман, УП

Кілька областей України відповідають критеріям "червоного" регіону за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

Джерело: дані МОЗ, оприлюднені на сайті міністерства

Деталі: Так станом на 13 жовтня на Донеччині та в Одеській області протягом останніх трьох днів спостерігається перевищення рівня госпіталізацій та завантаження ліжок із киснем, а в Сумській – перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 та рівень госпіталізації.

 
Для збільшення - натисніть на зображення
дані моз

Водночас рішень комісії з ТЕБ та НС щодо цих регіонів наразі немає, тому в статистці МОЗ ці області вказані як "помаранчеві".

Нагадаємо: "Червоний" рівень встановлює державна комісія ТЕБ та НС, але вона поки визначила його лише для Херсонської області з 15 жовтня.

Довідково: "Червоний" рівень встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

  • завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, - більш як 65%;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення - менше ніж 300;
  • кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення - більше ніж 60;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) - більш як 20%;
  • рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом - більш як 50%.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування