Шмигаль не знає, чого звільняється Ткаченко і не говорив з ним

П'ятниця, 12 листопада 2021, 16:45
Шмигаль не знає, чого звільняється Ткаченко і не говорив з ним

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль каже, що відділення Держагентства кіно від Міністерства культури та інформаційної політики пов'язане з необхідністю посилити цей напрямок.

Джерело: "Інтерфакс-Україна", яке наводить слова Шмигаля

Пряма мова: "Відділення Держкіно від Міністерства культури здійснено за ініціативою Кабінету міністрів України. Це пов'язано з тим, щоб надати вагомого статусу Держкіно, виділити його в окремий центральний орган виконавчої влади, з можливістю формувати політику. Це посилення цього напряму".

Деталі: Спілкуючись із журналістами, Шмигаль сказав, що досі не мав можливості поспілкуватися з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком щодо його відставки і мотивації.

Щодо можливої ​​зміни міністра та кандидатури нового глави міністерства, прем'єр заявив, що поки "ні з ким не говорили, не думали".

"Це прирогатива парламенту. Якщо така необхідність виникне, радитимемося з фракцією монобільшості", - сказав він.

Передісторія:

  • 11 листопада Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури та інформаційної політики, зокрема, через раптове для нього рішення уряду забрати Держкіно в його міністерства та через малий бюджет, який планується виділити на культуру у 2022 році.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування