Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Шустер визнав, що Ахметов привітав його з днем народженням у Вільнюсі

П'ятниця, 3 грудня 2021, 23:05
Шустер визнав, що Ахметов привітав його з днем народженням у Вільнюсі
Савік Шустер в прямому ефірі телепрограми 3 грудня 2021 року

Телеведучий Савік Шустер визнав, що Ринат Ахметов особисто привітав його з днем народження у Вільнюсі, як повідомляла в розслідуванні "Українська правда".

Джерело: ефір ток-шоу "Свобода слова з Савіком Шустером" на телеканалі "Україна"

Пряма мова Бутусова: "Я би хотів задати питання стосовно цього сюжету. Дивіться, тут президент заявив про підготовку до держперевороту. Сьогодні один із радників голови Офісу президента заявив, що завдяки президенту й інформаційній роботі по зниженню медійної активності деяких майданчиків, було все ж таки попереджено державний переворот. І президент заявив, що до цього перевороту причетний пан Ахметов.

Тому все ж таки треба відповісти на одне питання по суті, яке тут (в розслідуванні УП - ред.) ставиться в цій програмі. То чи був Ринат Ахметов у вас на дні народженні, і чи обговорював Ринат Ахметов з кимось із присутніх там політиків спробу державного перевороту, про яку повідомляв пан Зеленський?"

Пряма мова Шустера: "Прилетіла людина, привітала – ну і все. Який державний переворот?! Хто говорив про політику. Я зі своїми дітьми буду це обговорювати? Чи з литовськими парламентарями?

Це чиста абсолютна маніпуляція".

Деталі: В ефірі ток-шоу 3 грудня телеведучий разом із гостями програми обговорював розслідування "Української правди" про святкування його дня народження у Вільнюсі. Редакція ток-шоу вбачає в матеріалі "Української правди" спробу інсинуації, мовляв, Шустер зі своїми гостями готували державний переворот із Ахметовим. 

Водночас, у матеріалі йшлося, що згідно з інформацією джерела УП у політичних колах, у Вільнюсі Ахметов обговорював можливих кандидатів на майбутніх парламентських та президентських виборах.

Телеведучий вважає, що "Українська правда" співпрацює з чинною владою та розглядає останній розслідувальний матеріал "УП" як тиск на журналістів та політиків, котрі критикують президента та його команду.

Крім того, Шустер звернувся до Національної поліції України стосовно розслідування.

Автор розслідування Михайло Ткач на своїй facebook-сторінці пояснив, що святкування дня народження Шустера несе суспільний інтерес тому, що там перебували особи, які обіймали державні посади менше, ніж 5 років тому, а також власник найбільших бізнес-структур у країні. Він заперечив закиди юристки Тетяни Катюжинської, що журналісти "Української правди" буцімто порушили право на недоторканність приватного життя Шустера.

Передісторія: 

  • "Українська правда" опублікувала розслідування 1 грудня про святкування дня народження Шустера у Вільнюсі. У матеріалі викладено докази, що одночасно із Шустером та його гостями в місті перебував олігарх Ринат Ахметов. Серед гостей також були колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман, журналіст Дмитро Гордон і відомий лікар Дмитро Комаровський. 
  • Аваков запевнив, що не зустрічався з Ахметовим у Вільнюсі й не вів "ділових перемовин".
  • 26 листопада президент Володимир Зеленський на пресконференції заявив, що Ахметова хочуть втягнути в державний переворот проти України.
  • Перед цим 24 листопада "Українська правда" оприлюднила розслідування про святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака. Журналісти встановили, що президент спільно із посадовцями Офісу президента використовували рятувальні та військові гелікоптери для подорожі до державної резиденції в Карпатах. Через суспільний резонанс про використання державних гвинтокрилів автора розслідування Михайла Ткача запрошували до прямого ефіру програми "Свобода слова із Савіком Шустером" 26 листопада.

Денис Карловський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування