В Європарламенті побачили загрозу вибіркового правосуддя у справі Порошенка

Середа, 19 січня 2022, 13:24

В Європейському парламенті закликають провести судове слухання справи колишнього президента Петра Порошенка з дотриманням стандартів і не вдаватися до вибіркового правосуддя.

Про це йдеться у заяві голови делегації Європарламенту в комітеті Асоціації ЄС-Україна Вітольда Ващиковського, текст якої є в розпорядженні "Європейської правди".

"Печерський районний суд Києва розпочав слухання у справі експрезидента Петра Порошенка, якому висувають дуже серйозні звинувачення, зокрема у державній зраді та пособництві терористичним організаціям. Це сталося в критичний момент для України, оскільки країна зіткнулася з черговою серйозною загрозою подальшої ескалації російської агресії, про що свідчить військове нарощування російських військ уздовж її кордонів", - йдеться у заяві.

Реклама:

За його словами, стратегічне партнерство між ЄС та Україною ґрунтується на спільних цінностях та прагненні підтримувати якнайвищий рівень міжнародних стандартів, тому в Європарламенті очікують, що українська влада буде проводити всі провадження з дотриманням цих цінностей і стандартів, серед яких прозорість судових процедур, належний процес, незалежність і неупередженість судової влади.

"Україні необхідно покласти край триваючому замкненому колу вибіркового правосуддя, яке використовується проти її колишніх лідерів. Без внутрішньополітичної стабільності нація не зможе протистояти загрозам з боку Росії", - заявив Ващиковський.

В заяві наголошується, що ослаблення злагодженості та стійкості українського суспільства зіграє лише на руку тим, хто прагне послабити та підірвати його розколами, гібридними атаками, дезінформацією, відкритими військовими загрозами та військовою агресією.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми щиро сподіваємося, що Україна зможе уникнути токсичної політичної поляризації та внутрішньополітичної боротьби, і зможе захистити свою єдність та рішучість протистояти будь-яким подальшим загрозам і гібридним атакам, спрямованим проти неї з боку путінської Росії", - йдеться в заяві.

Зазначимо, що 19 січня у Печерському суді заплановане обрання запобіжного заходу Порошенку.

Нагадаємо, у грудні Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконні постачання вугілля з окупованих територій.

6 січня стало відомо, що Печерський районний суд Києва заарештував майно Порошенка у справі про державну зраду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...