Стефанчук: Серед депутатів, які за кордоном, переважно члени "ОПЗЖ"

Середа, 16 березня 2022, 16:19
Стефанчук: Серед депутатів, які за кордоном, переважно члени ОПЗЖ
Руслан Стефанчук. Фото з Facebook

Станом на 16 березня за кордоном перебувають 26 нардепів, 10 з них – це члени української делегації у ПАРЄ, а серед тих, хто покинув країну не в рамках відряджень, – переважно представники "ОПЗЖ".

Джерело: голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі каналу Рада

Пряма мова Стефанчука: "Станом на сьогоднішній ранок, за тією інформацією, що є у мене, 26 депутатів перебувають за кордоном. Десь десять із них – це ті жінки-народні депутати, які були скеровані мною до Парламентської асамблеї Ради Європи з тим, щоб вони відстояли те рішення, яке ПАРЄ вчора ухвалила щодо виключення Росії з ПАРЄ".

Деталі: Водночас він додав, що є і ті, хто виїхали з України, але причини їхнього від’їзду йому невідомі.

Реклама:

Пряма мова Стефанчука: "Є представники переважно однієї фракції – це "Опозиційна платформа – За життя" ­– вони у переважній більшості знаходяться закордоном і про причини їхнього від’їзду (я не знаю – ред.), я їх не відряджав, але вони там".

Деталі: За словами голови парламенту, усі решта народні депутати, "які проукраїнського штибу", працюють у ВР.  

На запитання про притягнення до відповідальності тих нардепів, які покинули країну у час війни, Стефанчук заявив, що "політичну відповідальність їм має надати український народ на майбутніх виборах".

ВІДЕО ДНЯ

Він також переконаний, що "ті, хто вчиняв злочини проти українського народу, хто був колаборантом, здійснював державну зраду, окрім політичної відповідальності, обов'язково понесуть і кримінальну".

Для довідки: Фракція ОПЗЖ у Раді налічує 39 народних депутатів. Одного з них – підозрюваного у державній зраді Іллю Киву – 15 березня Верховна Рада позбавила мандата.  

Що було раніше: 15 березня перший заступник спікера Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що близько 20 українських народних депутатів наразі перебувають за кордоном. За його словами, "це депутати, які і до цього мали свої непатріотичні прояви, голосування і так далі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News