Зеленський: Щоб виконати ультиматум Росії, треба всіх нас знищити

Понеділок, 21 березня 2022, 18:34
Зеленський: Щоб виконати ультиматум Росії, треба всіх нас знищити
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський заявляє, що ультимативні вимоги Росії можуть бути виконані лише в тому випадку, якщо вся Україна буде знищена.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю європейським суспільним мовникам, фрагмент якого наводить Суспільне

Реклама:

Пряма мова: ""У нас є ультиматум, ось є пункти, виконуйте, і тоді ми закінчимо війну" (говорять росіяни – ред.). Це неправильно і ні до чого не призведе. Питання не в мені. Питання в тому, що люди і влада об’єднані. Ми всі не зможемо це зробити. Ультиматум не зможе виконати Україна. Ми просто не зможемо фізично".

"Як ти можеш зробити? Треба нас всіх знищити, тоді їх ультиматум буде автоматично виконаний.

Наприклад, "віддайте нам Харків, віддайте нам Маріуполь, віддайте нам Київ". Ні харків’яни, ні маріупольці, ні кияни, ні президент не зможемо це зробити. І ми навіть це бачимо в окупованих містах – у Мелітополі, Бердянську, в цьому напрямку. Коли вони заходили, люди не віддають їм. Вони піднімають прапор – люди знімають. Вони вбили людину – так, люди сховалися, в ніч прийшли, зняли прапор.

ВІДЕО ДНЯ

Що ви хочете? Всіх нас знищити? Тому я й відповів: ми можемо виконати ультиматум, тільки коли нас не буде".

Деталі: Повна версія інтерв’ю Зеленського має бути показана у понеділок ввечері на сайті suspilne.media, на Youtube-каналі Суспільне Новини та у національному телемарафоні.

Що передувало: Президент Володимир Зеленський 20 березня наголосив, що Україна не піде на компроміси, пов’язані з її територіальною цілісністю та суверенітетом.

Передісторія:

  • 17 березня радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що узгодження спірних моментів на переговорах з Росією для укладання мирної угоди може зайняти від кількох днів до півтора тижня, після чого буде розпочата підготовка можливої зустрічі президентів України та Росії.
  • Президент РФ Володимир Путін так формулює російські вимоги: нейтральний та без'ядерний статус України, демілітаризація, денацифікація, визнання окупованого Криму російським та суверенітету так званих "ДНР" та "ЛНР".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News