Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Є країни НАТО, які готові робити для України все те, що й для членів Альянсу – Зеленський 

Понеділок, 21 березня 2022, 22:19
Є країни НАТО, які готові робити для України все те, що й для членів Альянсу – Зеленський 
Президент Володимир Зеленський. Фото: пресслужба ОПУ

Президент Володимир Зеленський переконаний, що в Північноатлантичному альянсі в України є країни-партнери, які готові надати союзницькі гарантії безпеки.

Джерело: інтерв’ю Зеленського для іноземних журналістів

Пряма мова Зеленського: "Є ті чи інші гаранти нашої безпеки. Вони повинні завтра сказати, що вони беруть Україну в НАТО – не гратися більше з цим. Або сказати "ми зараз не беремо" – що є правда – і вони самі розуміють, що не хочуть воювати з Росією, тому вони зараз не беруть.

Реклама:

Є країни-члени НАТО, які хочуть бути гарантерами нашої безпеки. Які, на жаль, не можуть нам запровадити стовідсоткове членство в Альянсі, але готові робити все те, що повинен був би робити Альянс, якби ми були членами Альянсу. 

І я вважаю, що це нормальний компроміс. Він компромісний для всіх. Для Заходу, який не знає, що з нами робити в питанні з НАТО. Для України, яка хоче гарантій безпеки. І для Росії, яка не хоче розповсюдження далі НАТО і каже, що в неї з країнами Заходу, НАТО були такі домовленості.

І тому в ось цьому треба знайти компроміс, тому що це буде точка для закінчення війни. Для Росії – це ще не точка".

ВІДЕО ДНЯ

Деталі: Зеленський пояснив, що, в разі погодження надання гарантій безпеки України з боку інших країн, потрібно буде вносити суттєві зміни до Конституції України та законодавства. Він переконаний, що громадяни України повинні будуть проголосувати на всеукраїнському референдумі й затвердити чи відхилити ухвалені гарантії безпеки. За його словами, він пояснив членам української делегації про необхідність проведення референдуму щодо можливих гарантій безпеки, а вони мусять донести цю позицію до росіян та міжнародної спільноти.

Водночас, він запевнив, що в юридичному вимірі можливих домовленостей Росії українська сторона не потерпить наявності будь-яких ультимативних та безпідставних формулювань, включно з терміном "денацифікація". Зеленський наголосив, що Росія вдається до таких гучних звинувачень проти української влади, хоча сама вдається до методів нацистів у веденні війни проти України.

Передісторія:

  • Українські соціологи з'ясували, що 86% українців підтримують певну форму співпраці України з НАТО. Із низ 44% переконані, що Україна має стати членом Альянсу, 42% підтримують реформування армії за стандартами НАТО та підтримувати співпрацю, але не боротися за членство в Альянсі.
  • Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук допустив, що народні депутати можуть внести зміни до Конституції з огляду на можливі результати перемовин української делегації з росіянами щодо євроатлантичної перспективи України.
  • Британське видання Financial Times зі своїх джерел дізналося, що на перемовинах українська делегація пропонувала росіянам компроміс щодо відмови України від вступу в НАТО, а в обмін росіяни звільняють усі території, захоплені після 24 лютого.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:59
GPT-4 перевершує людей-аналітиків у прогнозуванні корпоративних прибутків – дослідження
12:49
На Харківському напрямку Сили оборони відбили атаку ворога в напрямку Липців – Генштаб
12:40
Розвідка Британії: В РФ запустили журнал, який вчить солдат "смертельно ненавидіти ворога"
12:28
ВАКС зняв браслет стеження з ексголови ВС Князєва
12:10
Жертвою сексуального насильства в інтернеті є кожна 8-ма дитина у світі: про злочини повідомляють щосекунди
12:06
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ударів ГУР по російській РЛС за 1800 км від кордону
11:53
Гендиректор Федерації роботодавців стверджує, що на кожному підприємстві - 10% мобілізованих
11:46
фото Кількість загиблих від удару по Епіцентру може бути 18 − прокуратура
11:22
Жив 100 млн років тому: австралійські вчені виявили нову доісторичну тварину – "єхиднапуса"
11:18
Аварійна допомога енергосистемі Польщі: Україна отримувала надлишок генерації
Усі новини...
Реклама: