Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КСУ просить ізолювати КС Білорусі від цивілізованих судів, як і росіян

Четвер, 3 березня 2022, 09:19
КСУ просить ізолювати КС Білорусі від цивілізованих судів, як і росіян

Конституційний суд України просить виключити Конституційний суд Білорусі з Конференції європейських Конституційних судів через допомогу РБ російським окупантам.

Джерело: лист голови КС Сергія Головатого президентці Конституційного суду Молдови голові Конференції європейських конституційних судів Домініці Маноле від 3 березня на сайті суду

Пряма мова: "Загальновідомо, що збройна агресія Російської Федерації проти України не лише невпинно продовжується, а й посилюється. У результаті цього за міжнародним правом злочину вбито не лише велике число українських  військовиків, а й понад 2000 зовсім невинних цивільних осіб, зокрема літніх людей та дітей.

Реклама:

Такими є наслідки  поведінки держави-агресора. Втім, прикрим є те, що Республіка Білорусь як політично-військовий сателіт Російської Федерації надає допомогу в розміщенні війська та озброєння російських збройних сил на своїй території, тим самим сприяючи досягненню цілей Росією як державою-агресором".

Деталі: Наголошується, що починаючи від 24 лютого – першого дня нового етапу війни Росії проти України, безпосередньо з території Республіки Білорусь систематично завдають ракетних ударів по військових і цивільних об’єктах України, призводячи до масових жертв, що є цілковито несумісним із нормами міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій. 

Конституційний суд Республіки Білорусь є однією з найважливіших інституцій у системі органів публічної влади цієї держави, рішеннями, діями та бездіяльністю яких у порушення загальновизнаних принципів міжнародного права забезпечується безпосереднє сприяння збройній агресії проти України з території Республіки Білорусь.

ВІДЕО ДНЯ

З урахуванням цього, Головатий звертається до голови Конференції європейських конституційних судів із пропозицією внести до порядку денного засідання "Кола президентів", що відбудеться в травні 2022 року в місті Кишинів, питання про припинення асоційованого членства Конституційного суду Республіки Білорусь у Конференції на підставі пункту 2 статті 7 її статуту.

Що передувало: 1 березня 2022 року через повномасшатбну війну Росії проти України, КСУ попросив виключити конституційний суд Російської Федерації з Конференції європейських Конституційних судів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: