Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кремлі заявили, що Путін не знав про строковиків в Україні й вимагає покарати винних

Середа, 9 березня 2022, 18:26
У Кремлі заявили, що Путін не знав про строковиків в Україні й вимагає покарати винних
Пєсков і Путін, фото Getty Images

У Кремлі заявили, що президент РФ Путін доручив прокуратурі покарати винних у відправленні строковиків на війну в Україну.

Джерело: прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі журналістам, пише РИА Новости

Деталі: За словами Пєскова, до початку вторгнення в Україну за вказівкою Путіна до всіх командирів підрозділів Збройних сил РФ було доведено вимогу категорично виключити залучення військовослужбовців строкової служби для виконання будь-яких завдань на території України.

Реклама:

"Президенту Путіну було повідомлено про виконання цієї вказівки", - сказав Пєсков.

Пряма мова Пєскова: "У зв'язку з фактами присутності ряду військовослужбовців строкової служби у частинах Збройних сил, які беруть участь у проведенні спеціальної військової операції на території України, за вказівкою президента Росії до Головної військової прокуратури направлені матеріали для перевірки та правової оцінки дій та покарання посадових осіб, відповідальних за невиконання цієї вказівки".

Передісторія: 

ВІДЕО ДНЯ
  • 7 березня президент країни-агресора Володимир Путін звертався до російських жінок і пообіцяв їм, що не задіюватиме у військових діях на території України російських солдатів строкової служби та резервістів.
  • 9 березня на пресконференції у Києві полонені російські військові заявили, що в Україні воюють солдати строкової служби РФ, за яких підписують контракт без їхньої згоди.
  • Приблизно в цей же час Міністерство оборони країни-агресора визнало, що на території України воюють військовослужбовці строкової служби. Там запевнили, що буцімто "практично всі такі військовослужбовці вже виведені на територію Росії". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування