Частина автобусів із евакуйованими маріупольцями їде в бік Запоріжжя – голова ОВА

Середа, 20 квітня 2022, 20:14
Частина автобусів із евакуйованими маріупольцями їде в бік Запоріжжя – голова ОВА
Павло Кириленко, фото з Facebook

Частина з запланованих автобусів із евакуйованими мешканцями Маріуполя рухаються в бік Запоріжжя за визначеним Росією маршрутом.

Джерело: голова Донецької ОВА Павло Кириленко в ефірі телемарафону, Маріупольська міська рада

Пряма мова: "Сьогодні було оголошено так званий евакуаційний коридор саме окупантами, російською стороною. В цьому евакуаційному коридорі була заявлена одна кількість автобусів, що є точки завантаження в ці автобуси і далі рух за визначеним маршрутом в бік міста Запоріжжя, і там вони передавали б на територію, яку контролює українська влада.

Реклама:

Із заявленої кількості автобусів їх було набагато менше. В тих точках збору люди, звичайно, зібралися, але мало хто потрапив до вказаних автобусів. Зараз частина з цих автобусів йде по визначеному РФ маршруту руху".

Деталі: Кириленко пообіцяв повідомити, хто з жителів Маріуполя дістався підконтрольної українській владі території, як тільки ці люди будуть на зв’язку.

Також він обіцяє повідомити пізніше, "чи буде можливість по вказаному алгоритму працювати наступні дні".

ВІДЕО ДНЯ

Разом з тим, Маріупольська міська рада повідомила, що в Оріхові колона автобусів та машин швидкої допомоги готова для продовження евакуації маріупольців.

"Україна усі свої зобов'язання виконала. Очікуємо виконання своїх зобов'язань з іншого боку", - йдеться в повідомленні.

Що передувало: Зранку 20 квітня віце-прем'єрка – міністерка реінтеграції Ірина Верещук повідомила, що по обіді має відкритися гуманітарний коридор із Маріуполя через Мангуш і Бердянськ до Запоріжжя для жінок із дітьми та літніх людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...