Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київщина: судитимуть колаборанта, який оголосив себе головою Димерської ОТГ

П'ятниця, 27 травня 2022, 18:22
Київщина: судитимуть колаборанта, який оголосив себе головою Димерської ОТГ
підозрюваний, фото Офісу генпрокурора

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який під час російської окупації проголосив себе новим головою Димерської ОТГ.

Джерело: Офіс генпрокурора

Дослівно: "Розслідуванням встановлено, що чоловік після окупації країною-агресором смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових РФ щодо співпраці. Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості.

Реклама:

На початку березня 2022 року загарбники примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед ними підозрюваний повідомив, що відтепер він новообраний голова Димерської ОТГ.

В умовах воєнного стану він підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади. Також надавав російським військовослужбовцям відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів".

Деталі: Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

ВІДЕО ДНЯ

Щодо нього скеровано до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності, а також несанкціонованого поширення інформації про ЗСУ та інші військові формування в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 111-1, ст. 114-2 КК України).

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту контррозвідки СБУ.

Що передувало: Про затримання колаборанта прокуратура Київщини повідомляла в середині квітня.

Оновлено 18 березня 2024 року: Вироком суду Олександра Харченка, який під час окупації оголосив себе головою Димерської ОТГ, засуджено за колаборацію до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вироком суду чоловіку заборонено 15 років обіймати посади в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, а також організаціях, що надають публічні послуги.

Прокурори у суді довели, що чоловік після окупації смт Димер Вишгородського району Київської області добровільно погодився на пропозицію військових РФ щодо співпраці. Отримавши гарантії особистої безпеки від представників окупаційних військ, він допомагав їм орієнтуватися на місцевості, надав інтерв’ю російському медіа, в якому розповідав про лояльність окупантів та необхідність співпраці з ними, підбирав людей для незаконної співпраці зі збройними силами держави-агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...