Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніякої зради: в МЗС пояснили, чому македонський прем'єр не приїде в Україну

Вівторок, 14 червня 2022, 13:25

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували скасування візиту до Києва прем’єр-міністра Північної Македонії Димитара Ковачевського, зазначивши, що це справді пов’язано з накладками у графіку, а не прихованими мотивами.

Про це у коментарі "Європейській правді" повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Україна та Північна Македонія – справжні друзі. А справжні друзі завжди розуміють і поважають один одного", – сказав він.

Реклама:

"Дійсно, на певному етапі планувався спільний візит до Києва глав урядів Албанії, Чорногорії та Північної Македонії. Водночас дата візиту збіглася в часі із Преспанським безпековим форумом, який проводиться в македонському місті Охрид. Логістика подорожей до України зараз надзвичайно ускладнена, а тому прем’єр Дімітар Ковачевський не матиме можливості вчасно повернутися до своєї країни, щоб встигнути на форум", - пояснив Ніколенко.

Речник зазначив, що на цьому заході дистанційно виступатиме і президент України Володимир Зеленський. 

"Ми високо цінуємо підтримку України з боку Північної Македонії в часи протидії агресії Росії та будемо раді вітати її прем’єр-міністра в Києві в інший зручний час, аби обговорити кроки задля подальшого розвитку дружніх відносин між нашими країнами", - додав Олег Ніколенко.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомлялося, прем’єр Чорногорії прийняв запрошення українського президента та запропонував ідею спільного візиту до Києва прем’єр-міністрів країн Західних Балкан, в першу чергу, членів НАТО, "щоб надіслати сильніший меседж підтримки із Західних Балкан на підтримку суверенітету і цілісності України".

Спершу повідомлялося, що прем’єри Албанії та Північної Македонії погодилися на пропозицію, але згодом стало відомо, що Димитар Ковачевський не приєднається до колег через інші справи, які неможливо перенести.

Дивіться також відео "Європейської правди" з поясненням, як рішення щодо членства України в ЄС залежить від Балкан: Україна - кандидат на членство в ЄС? Головні виклики та перепони до нового статусу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування