Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Російському "Антивоєнному комітету" не сподобалася ідея Зеленського про заборону віз для росіян

Середа, 10 серпня 2022, 16:43
Російському Антивоєнному комітету не сподобалася ідея Зеленського про заборону віз для росіян
скриншот

Російський "Антивоєнний комітет", куди входять опозиційні політики Гаррі Каспаров, Михайло Ходорковський, Юлія Латиніна, Віктор Шендеровчи та інші виступив з заявою, у якій висловив незгоду з ідеєю президента Володимира Зеленського ввести "візову блокаду" для росіян, на їхню думку, це грає на руку Кремлю.

Джерело: сайт "Антивоєнного комітету"

Дослівно: "Антивоєнний комітет з повагою ставиться до емоцій українського суспільства, яке вже шість місяців стримує путінську агресію. Ми також розуміємо емоції людей у країнах-сусідах Росії, які можуть стати наступною мішенню.

Реклама:

Проте заклики запровадити візову блокаду для всіх російських громадян, включаючи тих, хто однозначно зайняв антивоєнну позицію і хто ризикує у результаті цього довгостроковим тюремним ув'язненням, мають сумні приклади в нещодавній європейській історії і однозначно грають на користь Кремлю".

Що було раніше: 8 серпня в інтерв'ю американському виданню The Washington Post президент Володимир Зеленський сказав, що єдиний спосіб відбити у Росії бажання захоплювати чужі території – це заборонити росіянам відвідувати західні країни.

Зеленський зауважив, що санкції, які вже накладені на Росію за розв'язану повномасштабну війну в Україні, є "слабкими" у порівнянні із закриттям кордонів для російських громадян хоча б на один рік і повним ембарго на купівлю російських енергоносіїв.

ВІДЕО ДНЯ
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування