Окупанти скаржаться на "хімічний тероризм" України: нібито отруїли їхніх військових і Сальдо

Субота, 20 серпня 2022, 16:30
Окупанти скаржаться на хімічний тероризм України: нібито отруїли їхніх військових і Сальдо
російські військові, фото Міноборони РФ

Міноборони Росії заявило про отруєння своїх військових у Запорізькій області отрутою штучного походження.

Джерело: ТАСС із посиланням на Міноборони РФ

Деталі: Як заявило російське міністерство, окупанти, які воювали проти України в Запорізькій області, "доставлені до шпиталю з ознаками сильного отруєння".

Реклама:

Там також стверджують, що нібито "режим Зеленського санкціонував теракти із застосуванням хімічних отруйних речовин проти російських військових".

Нібито проти російських окупантів у Запорізькій області було застосовано ботулотоксин типу "В", а російські військові медики підтвердили наявність отрути штучного походження в організмі госпіталізованих.

Росія погрожує направити до Організації із заборони хімічної зброї якісь "докази хімічного тероризму київського режиму".

ВІДЕО ДНЯ

Також окупанти вирішили провести додаткове розслідування "отруєння бойовими отруйними речовинами" так званого "керівника" Херсонської області Володимира Сальдо.

Що передувало: 5 серпня призначений окупантами "керівник" Херсонської області Володимир Сальдо був госпіталізований в окупованому Криму, лікарі ввели його у медикаментозну кому та підключили до апарату ШВЛ. Повідомлялося, що Сальдо збираються перевезти до однієї з московських лікарень, оскільки йому стало гірше.  

За даними російських ЗМІ, лікарі підозрювали, що Сальдо могли отруїти. За іншими даними, він міг перенести інсульт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування