В ОП попередили терористів Донбасу: "Референдум" – фікція, що нічого не змінить

Понеділок, 19 вересня 2022, 22:17
В ОП попередили терористів Донбасу: Референдум – фікція, що нічого не змінить
Михайло Подоляк, фото Офісу президента

В Офісі президента України запевнили Росію та її спільників на окупованих територіях України, що псевдореферендуми не дадуть можливості легалізувати захоплення українських земель.

Джерело: радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter

Пряма мова: "Російські пропагандисти закохані в "референдуми" як панацею. Маю для них погані новини. 

Реклама:

Є глобальний консенсус та міжнародне право. Воно однозначне: Донецьк, Луганськ, Крим – це Україна. Будь-які спроби перефарбувати прапори – фікція, що нічого не змінить ні для нас, ні для партнерів".

ВІДЕО ДНЯ

Цьому передувало: 19 вересня так звані "громадські палати" терористичних "ЛНР" і "ДНР" закликали негайно ініціювати незаконні "референдуми" про визнання їх суб'єктами Російської Федерації. Це відбувається на тлі просування контрнаступу українських захисників із Харківської області у Луганську. 

Раніше окупанти не раз відкладали псевдореферендуми на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей України.

У 2014 році незаконний "референдум" у присутності збройних сил Росії став підставою для анексії Криму, яку не визнали ні Україна, ні демократичний світ. Втім, Україна, США та Євросоюз обмежилися санкціями у відповідь на захоплення півострова.

Псевдореферендуми у Луганську й Донецьку за два місяці по анексії Криму вже не призвели до так званого "приєднання" відповідних областей до РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...