Навесні у РФ обговорювали можливість застосування ядерної зброї проти України – ЗМІ

Вівторок, 29 листопада 2022, 02:33
Навесні у РФ обговорювали можливість застосування ядерної зброї проти України – ЗМІ
Ілюстративне фото Getty

Після перших невдач російської армії посадові особи обговорювали ймовірність застосування президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї у війні проти України.

Джерело: американський журнал Newsweek

Деталі: За інформацією видання, відповідні розмови підтверджують електронні листи, які російський правозахисник і засновник сайту Gulagu.net Володимир Осєчкін отримував від свого інформатора у ФСБ з позивним "Вітер змін".

Реклама:

Повідомляється, що тему застосування ядерної зброї обговорювали генерали РФ і співробітники ФСБ, Путін на таких розмовах не був присутній.

Видання стверджує, що більшість учасників розмов припускали, що Путін не піде на застосування ядерної зброї, оскільки це означало б "поразку Росії" в очах противників та нейтральних країн.

За даними Newsweek, ними висловлювались думки, що якщо російський президент віддасть наказ нанести ядерний удар по Україні, то його рішення може заблокувати військове командування.  

ВІДЕО ДНЯ

Читайте також: Якою буде відповідь Заходу на ядерний удар РФ по Україні. Аналіз варіантів та сценаріїв

Нагадаємо: Після оголошення часткової мобілізації в РФ Путін знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування