Британська розвідка розповіла, чому Путін скасував річну пресконференцію

Вівторок, 13 грудня 2022, 08:06
Британська розвідка розповіла, чому Путін скасував річну пресконференцію
Володимир Путін. Фото з сайту Кремля

Британська розвідка припускає, що у Кремлі вирішили відмовитися від проведення вже традиційної великої пресконференції Путіна наприкінці року, аби на тлі цієї події не проявилося невдоволення "спеціальною воєнною операцією".

Про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 13 грудня, пише "Європейська правда".

12 грудня Кремль підтвердив, що Володимир Путін не проводитиме традиційну пресконференцію наприкінці року – вперше за десятиліття. Британська розвідка відзначає, що ця пресконференція вже утвердилася як важлива публічна подія у графіку Путіна та використовувалася ним як нагода продемонструвати нібито чесність і відкритість. 

Реклама:

"Хоча запитання для пресконференції майже напевно перевіряються заздалегідь, скасування події, схоже, пов’язане зі зростаючою стурбованістю щодо наростання у Росії антивоєнних настроїв. У Кремлі, скоріш за все, дуже побоюються того, що будь-яка подія за участі Путіна може супроводжуватися несанкціонованими дискусіями про "спеціальну воєнну операцію", – припускає розвідка.

Як повідомляла "Українська правда", 12 грудня речник Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що у 2022 році великої грудневої пресконференції не планується, хоча Путін все ж може поговорити з кремлівським пулом пропагандистів.

Слухайте також:

ВІДЕО ДНЯ
Слухайте подкаст "Кляті питання" на зручній платформі:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News