Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина дозволила Польщі передати Україні п’ять винищувачів МіГ-29

Четвер, 13 квітня 2023, 19:00
Німеччина дозволила Польщі передати Україні п’ять винищувачів МіГ-29
скриншот

Міністерство оборони Німеччини дозволило Польщі поставити Україні п`ять винищувачів МіГ-29, які залишились від армії Німецької демократичної республіки.

Відповідне рішення опублікувала пресслужба німецького оборонного відомства, повідомляє "Європейська правда".

"Я радий повідомити вам, що ми можемо пообіцяти нашим польським партнерам передачу Україні п'яти МіГ-29 з колишніх запасів НДР. Заявку ми отримали лише сьогодні. Я вітаю той факт, що ми у Федеральному уряді ухвалили це рішення разом", – зазначив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Реклама:

У 2002 році Німеччина продала Польщі 23 винищувачі МіГ-29, які Бундесвер отримав у спадок від армії Німецької демократичної республіки.

Радник президента Польщі Анджея Дуди з питань безпеки Яцек Сівера заявив наприкінці березня, що на озброєнні польських ВПС і сьогодні залишається близько десятка таких літаків. 

Як правило, контракти на продаж військової техніки з Німеччини передбачають, що німецький уряд повинен дати згоду на можливу передачу третій стороні.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше повідомлялося, що Польща просила дозволити їй поставити Україні винищувачі МіГ-29. У відповідь німецький уряд пообіцяв прийняти рішення цього четверга.

Нагадаємо, минулого тижня президент Польщі Дуда заявив, що його країна вже поставила Україні вісім винищувачів МіГ-29. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування