Журналісти показали схеми "чорноморського бункера Путіна" у Геленджику

Середа, 17 травня 2023, 22:00
Журналісти показали схеми чорноморського бункера Путіна у Геленджику
Тут і далі фото з сайту businessinsider.com

Видання The Business Insider опублікувало схеми та креслення підземної частини "палацу Путіна" у Геленджику, що у Краснодарському краї Росії.

Джерело: The Business Insider

Деталі: Повідомляється, що документи були опубліковані на сайті проєктної компанії "Метростиль" як приклад виконаних робіт на початку 2010-х років і перебували у відкритому доступі щонайменше до 2016 року. Щоправда, об’єкт називався "комплекс підземних споруд для пансіонату в місті Геленджик Краснодарського краю".   

Реклама:
 

Зокрема, на планах зображені два складні тунелі, що пролягають під палацовим комплексом. Палац і підземні споруди з’єднані ліфтом, який спускаєтеся на глибину приблизно 50 м. 

 

Повідомляється, що тунелі добре укріплені, і в них є все необхідне для життя − достатня кількість прісної води, вентиляція, розгалужена мережа кабелів, щоб підтримувати життєдіяльність VIP-персон протягом декількох днів або тижнів поспіль.

Тунелі розташовані на різних рівнях. Вони мають довжину 40 і 60 м та ширину 6 м, створюючи таким чином близько 6 500 квадратних футів потенційного житлового простору, який має ознаки вибухозахищеності. 

ВІДЕО ДНЯ

Інженер-будівельник, знайомий з оборонними спорудами, Тадеуш Габришевський після огляду креслень заявив, що вони призначені для виживання.

Пряма мова Габришевського: "Ця тунельна система має все для безпеки. Тут є протипожежна система. Є вода, є каналізація. Це призначено для того, щоб хтось міг вижити або втекти".

Деталі: Зазначається, що Путін замовив цю споруду, маючи на увазі найгірші сценарії розвитку подій. Особливо вражають 16 кабельних стійок, кожна шириною близько фута, вмурованих у стіну нижнього тунелю. Ці стійки призначені для кабелів-"каналів", які можуть нести електрику, освітлення, мідний дріт і оптоволоконний кабель, необхідний для командного пункту. 

 

Сам обсяг кабелепроводів, що проходять через нижній тунель, є важливим, оскільки він набагато більший, ніж може знадобитися для роботи внутрішніх систем тунелю. 

Габришевський вважає, що це може бути якась резервна система для палацового комплексу. Тож тунелі − це не просто аварійні виходи. Ймовірно, вони є свого роду аварійним спинним мозком для всього палацового комплексу. 

 

Видання зазначає, що ані московська компанія, яка придбала "Метростиль", ані прессекретар Путіна Дмитро Пєсков не відповіли на запити про коментарі. 

Читайте також: Бункери Путіна: аж до Уралу і на глибині до 200 м – росЗМІ розповіли про мережу сховищ президента РФ

Про палац Путіна у Геленджику читайте тут і тут 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...