Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кадиров заявив, що готовий замінити "гарматне м'ясо" Пригожина в Бахмуті на кадировців

П'ятниця, 5 травня 2023, 20:46
Кадиров заявив, що готовий замінити гарматне м'ясо Пригожина в Бахмуті на кадировців
КАДИРОВ, ФОТО ТАСС

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що готовий замінити найманців "Вагнера", які нібито хочуть покинути Бахмут, на кадировців. Бахмут - найгарячіша точка фронту, де гинуть сотні бойовиків. Ватажок "Вагнера" звинуватив військове керівництво Росії і показав закривавлені тіла окупантів, які гинуть через брак боєприпасів.

Джерело: Кадиров у Telegram

Пряма мова: "Якщо піде (із Бахмуту - ред.) старший брат Пригожин і "Вагнер", то Генштаб втратить досвідчений бойовий підрозділ, і на його місце в Бахмуті прийде молодший брат Кадиров і "Ахмат".

Реклама:

Якщо сценарій все ж буде таким, то наші бійці вже готові висунутися і зайняти місто. Це питання кількох годин".

Деталі: Кадиров звернувся до ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина, міністра оборони РФ Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова та закликав їх помиритися.

За його словами, такі публічні чвари демотивують російських окупантів та суспільство.

ВІДЕО ДНЯ

Він заявив, що йому "неприємно чути заяви Пригожина" і "вдвічі неприємніше, що керівництво Міноборони РФ не коментує або не зустрічається з керівництвом ПВК "Вагнер".

Кадиров також заявив, що під час блокади Маріуполя кадировці просили в Міноборони Росії 5 танків, але отримали лише один.

При цьому, він заявив, що екіпаж втік з цього танку в першому ж бою. Кадировцям нібито довелося ловити танкістів і "садити назад в танк", щоб ті стріляли по тим об'єктам, на які вони вказували.

Він також почав скаржитися на стан російської техніки і розкритикував Пригожина, який показав тіла вбитих найманців.

Пряма мова: "Знімати тіла загиблих бойових товаришів заради суспільного резонансу неправильно. Давайте не робити так ніколи".

Деталі: Він також вирішив присоромити Пригожина і заявив, що в зоні відповідальності кадировців на фронті також щодня виникають проблеми, але його командири жодного разу не заявляли про це "через інтернет привселюдно, а тільки внутрішнім зв'язком із керівництвом". 

За його словами, в Міноборони РФ і Генштабі РФ завжди йшли назустріч його підрозділам і допомагали.

Що передувало: 5 травня засновник "ПВК Вагнер" Євгеній Пригожин у листі до керівництва Міноборони РФ заявив, що виведе найманців ПВК "Вагнер" з Бахмута з 10 травня.

Він стверджує, що причина такого кроку полягає в тому, що Міноборони РФ не дає його бойовикам достатню кількість боєприпасів, і він не хоче, щоб  через це його люди були "приречені на безглузду загибель".

У Збройних силах України скептично ставляться до заяви ватажка "ПВК Вагнер" Євгенія Пригожина, що буцімто бойовики почнуть вихід з Бахмута 10 травня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...