Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Канада виділяє нову військову допомогу Україні, навчатиме пілотів

Субота, 10 червня 2023, 17:45
Канада виділяє нову військову допомогу Україні, навчатиме пілотів
Трюдо і Зеленський у Києві 10 червня, скріншот відео ОП

Канада візьме участь у багатонаціональних зусиллях з підготовки українських пілотів винищувачів та надасть Києву новий пакет військової допомоги на суму 500 млн канадських доларів ($ 370 млн).

Про це під час візиту до Києва в суботу заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, його цитує "Інтерфакс-Україна", повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні я можу оголосити, що ми надамо 500 млн доларів нового фінансування для військової допомоги. Загалом ми надали вже понад 8 млрд доларів, з яких 1 млрд військової допомоги", – сказав Трюдо у суботу на пресконференції в Києві після зустрічі з президентом Зеленським.

Реклама:

За його словами, Канада приєднається до процесів навчання українських пілотів польотам на західних літаках.

"Ми також дамо додаткові 287 ракет АІМ-7, які були надані для того, щоб захистити небо України, і крім того – 10 тисяч снарядів 155-мм калібру", – зазначив Трюдо.

Він також оголосив про надання 10 мільйонів канадських доларів для допомоги постраждалим від повені після вибуху на Каховській ГЕС.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомляла "ЄП", під час візиту до Києва в суботу Трюдо також підписав декларацію з президентом Володимиром Зеленським, у якій Оттава офіційно підтримала вступ України в НАТО, "щойно це дозволять умови".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: