Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Столтенберг − на невдоволення Зеленського: Ми розуміємо, в Україні війна

Середа, 12 липня 2023, 18:24
Столтенберг − на невдоволення Зеленського: Ми розуміємо, в Україні війна
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Фото з Facebook НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що йому зрозуміла негативна реакція президента України Володимира Зеленського на результати Вільнюського саміту, який відмовився окреслити чіткі часові межі надання Києву членства.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву Столтенберга на пресконференції за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня

Пряма мова генсека НАТО: "Ми всі розуміємо вкрай складну ситуацію, в якій перебуває Україна. Вона у стані війни, там щодня гинуть люди, контрнаступу чинять запеклий опір російські війська, наземні міни, а також жорстокі воєнні дії з російського боку".

Деталі: За його словами, саме ситуація на полі бою в Україні є причиною, з якої Україна неодноразово просила більше підтримки, і "союзники поступово її нарощували, включно із більш досконалими системами озброєнь".

Коментуючи рішення Вільнюського саміту щодо Києва, Столтенберг наголосив, що це – "найсильніше висловлення подальшого шляху, спільний сигнал про членство України від цього Альянсу".

Читайте також: Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні

Передісторія:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...